Certificaatuitreikingen initiatieven

Certificaatuitreikingen initiatieven

De gezamenlijke ambitie ‘Iedereen telt mee, doet mee en draagt bij naar eigen kracht’ blijken veel initiatiefnemers kracht bij te willen zetten. Bijna 30 vernieuwende initiatieven meldden zich in 2020 aan voor de ‘Experimenteerregeling Samen aan de Slag! 2020 en 2021’.

 

Er gebeurt al veel in de samenwerking tussen inwoners, vrijwilligers, gemeenten en professionals. Van de goede voorbeelden kunnen we blijven leren en ontwikkelen naar een regio waarin iedereen meetelt en -doet. In 2021 zetten we verder in op vruchtbare samenwerking tussen alle partijen.

 

Mooie initiatieven

Inmiddels zijn we samen met 7 mooie initiatieven aan de slag gegaan om de ambitie waar te maken.

  • Den Hoof – Stichting Den Hoof Cranendonck
  • Senioren Kracht Netwerk – Life Style Vitae
  • Het Welkomstteam – Dorpsraad Sterk Schoot en Sociaal Makelaar
  • Digitaal Platform – Punt Welzijn namens Actielijn de Ring
  • Trainingsteam – PSW Werk, De Risse, Widdonck, Werk.kom
  • Sociaal vervoer Nederweert – Actielijn Thuis in de Wijk en Werkgroep GO Nederweert
  • Thuis in de Wijk – Wonen Limburg namens partners Thuis in de Wijk

Deze initiatieven dragen eraan bij dat organisaties en mensen meer voor elkaar kunnen gaan betekenen. Praktische oplossingen om elkaar beter te helpen staan centraal.

 

Uitreiking certificaten

De drie wethouders bezochten de initiatiefnemers digitaal in de eerste helft van januari 2021 om hen persoonlijk te feliciteren en een certificaat uit te reiken. Bekijk de foto’s op deze website onder het tabblad ‘Impressies’.

 

Uiterlijk 30 april aanmelden nieuw initiatief

Bedrijven, zorgaanbieders, welzijnsorganisaties, scholen, verenigingen, inwoners, iedereen is van harte uitgenodigd om voor een goed initiatief gebruik te maken van de experimenteerregeling. Aanmelden voor de volgende ronde kan tot en met 30 april. Het aanmeldformulier staat onder het tabblad ‘Experimenteerregeling’ op deze website. Een korte presentatie van het initiatief maakt deel uit van de aanmeldprocedure.