Risse Groep gaat samenwerking aan met Widdonckschool

Risse Groep gaat samenwerking aan met Widdonckschool

Risse Groep gaat een mooie samenwerking aan met De Widdonckschool! Over 5 weken zien we een aantal nieuwe gezichten op de werkvloer. Leerlingen en leraren van De Widdonckschool gaan bij De Risse aan de slag in een lokaal dat momenteel speciaal voor hen ingericht wordt door onze afdeling Engineering. De leerlingen komen onder begeleiding van hun eigen leraren praktijkleren bij De Risse. Het lokaal wordt daarvoor omgetoverd tot een echte houtbewerkingswerkplek.

Er staan al allerlei machines klaar van een cirkelzaag tot een formaatzaag. Het eerste contact voor het praktijkleren voor de Widdonck werd gelegd door Werk.Kom. Vervolgens gingen de partijen met elkaar aan tafel en De Risse en De Widdonck raakten al snel enthousiast.

Hans Rutjens van engineering vertelt: ‘Dit project past mooi binnen de doelen van Samen aan de Slag, wat samenwerking tussen partijen bevordert. Bovendien kunnen De Risse en De Widdonckschool zo gebruik maken van elkaars diensten. Wanneer wij bijvoorbeeld een product van hout nodig hebben, kloppen we bij hen aan. Zij maken op hun beurt gebruik van onze faciliteiten.’ En zo krijg je echt kruisbestuiving. Risse Groep is blij met deze mooie samenwerking!